Discovery World -kanavalla esitetyssä dokumenttisarjassa brittinäyttelijä Tony Robinson ystävineen kiertää pitkin maailmaa tutustumassa ihmiskunnan historiaan ja siihen miten muutokset ilmastossa ovat vaikuttaneet siihen. Ilmastonmuutoskohun keskellä, kun tuppaa unohtumaan, että ei tämä ole ensimmäinen kerta, kun ilmasto on muuttunut, sekä paikallisesti että maailmanlaajuisesti. Joskus muutos on tehnyt lajillemme hyvää ja joskus pahaa, riippuen pitkälti muutoksen rajuudesta ja siitä, miten hyvin kyseinen yhteiskunta on siihen sopeutunut.

Neliosainen sarja alkaa esihistoriasta ja liikkuu sitten kronologisesti ajassa eteenpäin. Matkan varrella pysähdytään miettimään vastaan tulevien paikallisten tai maailmanlaajuisten ilmastonmuutosten vaikutuksia eri ihmisyhteisöihin. Joskus on mennyt hyvin, joskus huonosti. Viimeiseksi mietitään mitä tämä viimeisin, itse aikaan saatu muutos tulee tekemään lajillemme.

Ohjelmasarja on mielenkiintoinen ja antaa mukavasti hieman erilaista näkökulmaa ilmastonmuutoksen vaikutuksiin ihan henkilötasolla. Luonnollisesti se on paha asia ja sen hidastaminen kaikin keinoin on tärkeää, mutta paniikin lietsonta alkaa jo käydä vanhaksi, joten tällainen uusi näkökulma oli ihan paikallaan.

Ohjelmasta