Minusta on aina hauska koettaa nähdä oma kulttuurimme ulkopuolelta. Niinpä tämä dokumentti yhteistyössä eurooppalaisen Arten kanssa tehty dokumentti, joka esittelee saunaa ei-suomalaisille, on hauskaa ja kiinnostavaa katsottavaa.

Dokumenttiin mahtui paljon tietoa saunasta, myös sellaista, jota en itse ainakaan tiennyt tietäväni. Sauna on niin kiinteä osa suomalaista kulttuuria, että hyvin harvoin on minkäänlaista tarvetta puhua siihen liittyvistä asioista. Samalla on vaikea nähdä miten paljon se on saattanut vaikuttaa suomalaisen kulttuurin piirteisiin. Oli myös piristää nähdä kuinka - nykymaailmassa, jossa kaikki alastomuus on tavalla tai toisella seksualisoitu - luonnollisesti kaikenikäiset perussuomalaiset miehet ja naiset suhtautuivat alastomuuteensa.

Dokumentti on hyvin tehty ja antaa vankan perustiedon saunasta kenelle tahansa katsojalle. Sitä on hauska katsoa ja se liikkuu hyvin. Nyt kun vielä saisi mahdollisuuden katsoa se jonkun ulkomaalaisen kanssa, joka ei ole saunaa kokenut, jotta voisin päästä näkemään millaisen reaktion siitä saisi... ;)