Disneyn versio dinosaurus-tarinasta on visuaalisesti todella mahtava ja yhdistää pääosin todellisia taustoja tietokoneella luotuihin dinosauruksiin ja muihin eläimiin. Valitettavasti elokuva on tarinallisesti todellinen pettymys. Tarina kertoo iguadonista Aladarista, joka päätyy jo munana lemuri-lauman hoitoon ja kasvaa niiden kanssa. Kun meteori tuhoaa dinosaurusten maailman, eloon jääneet lemurit ja Aladar liittyvät sekalaiseen dinosaurusten laumaan, joka suuntaa kohti suojaisaa laaksoa siinä toivossa, että siellä voisi vielä elää.

Toisin sanoen juoni on prikulleen sama kuin Don Bluthin vuodelta 1988 peräisin olevassa klassikkopiirretyssä The Land Before Time.

Dinosaur on aina harmittanut minua, koska sen kuvamaailma on todellakin niin mainio, että minua ottaa päähän se, etteivät elokuvan tekijät ole edes yrittäneet keksiä uutta tarinaa kerrottavakseen. Dinosaurukset olivat sentään maailman valtiaita miljoonia vuosia, kyllä siihen sekaan mahtuisi tarinaa jos toistakin ilman, että kaikkien tarinoiden on pakko sijoittua meteori-iskuun.

DVD:n ekstrat olivat myös kevyemmästä päästä ja mukaan ei mahtunut kuin lyhyt making of -dokumentti ja yksi kommenttiraita (joka oli kyllä ihan kiinnostava, vaikkakin tekninen).

IMDb:ssä

Wikipediassa

Toinen arvostelu leffatykissä