Nyt täytyy tunnustaa, että en kuollaksenikaan muista olenko nähnyt tämän fantasiaklassikon aikaisemmin vai tuliko nyt paikattua aukkoa sivistyksessä... Joka tapauksessa tämä 1980-luvun alkupuolelta peräisin oleva nukkeanimaatio on tarinaltaan hyvin tyypillinen fantasia, jossa nuori, kokematon sankari on ennustuksen mukaan oleva vastuussa pahan voittamisesta. Sanon tyypillinen, mutta pitää pitää mielessä, että elokuvan valmistumisen aikoihin tällainen fantasia ei ollut vielä läheskään niin mainstream-kamaa kuin nykyään, varsinkaan elokuvissa.

Vaikka animaation takia elokuva mielletäänkin yhä helposti lasten elokuvaksi, tarina on oikeastaan melko synkkä ja sisältää myös haastavampia teemoja, vaikka juoni sinällään on melko suorasukainen. Itse animaatio oli valmistumishetkellä selkeästi viimeisintä ja parasta. Vaivaa on nähty niin suunnittelussa kuin nukkien ilmeissä ja liikkeissäkin, minkä lisäksi kauempaa kuvatuissa kohtauksissa on hyödynnetty myös oikeita näyttelijöitä luonnollisen juoksemisen ja kävelyn aikaan saamiseksi.

Vaikka monelle fantasiaa koko ikänsä lukeneelle tarina onkin aika perinteinen ja pääpiirteiltään ennalta arvattava, elokuva on kuitenkin hyvä ja ainakin loppuhuipennus sisältää joitakin elementtejä, jotka eivät ole ihan niin itsestään selviä. Pidin myös elokuvan runollisesta alusta melkoisesti, sillä se tuo hyvin sisään fantasiaelokuvan maailmaan. Voin hyvin ymmärtää miksi monille tämä on lapsuudesta rakas klassikko.

IMDb:ssä

Wikipediassa

Traileri