Armored on toimintaelokuva rahankuljetukseen käytettävän panssariauton ryöstöstä. Asetelma ei kuitenkaan ole ihan niin yksiselitteinen kuin tavallisesti, sillä ryöstäjiä ovat huonoilla palkoilla kituuttavat auton kuljettajat ja vartijat. Kuten suunnitelman kehittänyt, Matt Dilonin esittämä Mike Cochrane elokuvassa sanookin, "there are no bad guys". Luonnollisesti mikään ei suju täysin suunnitelmien mukaan ja kun joukon epävarmin tekijä, Columbus Shortin esittämä Ty Hackett kääntyy muita vastaan heidän tapettua miesten puuhat todistaneen pummin, asetelma on valmis.

Mielestäni kyseessä oli tavallista parempi toimintaelokuva, sillä asetelma oli kiinnostava ja toimintaa tasapainotti todellisiin reaktioihin perustuva draama. Toisin kuin monissa toimintaelokuvissa, maailma ei ollut musta-valkoinen, vaan rajat olivat huomattavasti häälyvämpiä, joten elokuva jopa herätti ajatuksia. Mukana oli erinomaisia näyttelijöitä (suosikkeinani Jean Reno ja Lawrence Fishburne), joiden onnistui kaiken keskellä tuoda hahmoistaan paljon esiin. Edes ne "pahikset", jotka kuolevat elokuvan aikana, eivät jää yksiulotteisiksi.

Varsin hyvä elokuva siis. DVD:n ekstrat eivät olleet mitään ihmeellistä, mutta peruskamat löytyivät, mukaan lukien kommenttiraita ohjaajan kanssa.

IMDb:ssä

Wikipediassa