Suf's Up kertoo Etelänapamantereella syntyneestä pingviinistä Codysta, joka haaveilee surffarimestaruudesta. Hänen onnistuu päästä mukaan idolinsa legendaarisen surffarin Big Z:n muiston kunniaksi vietettävään kilpailuun. Mutta Codylla on paljon opittavaa surffaamisesta ja kilpailu on kovaa...

Juonellisesti Surf's Up on melko perinteinen nuoren ihmisen kasvutarina. Mukana on kaikki perinteiset elementit: isähahmo, joka on sekä pettymys että inspiraatio, ihastuksen kohde, hoopo kaveri, kilpailija... Muiden vastaavien joukosta elokuvan vetää esiin ensinnäkin formaatti, sillä elokuva on ikään kuin tosi-TV dokumentti surffauskisan tapahtumista, joka on (jälkikäteen) editoitu tarinaksi juuri Codysta. Formaatti toimii hyvin ja mahdollistaa omanlaistensa vitsien kertomisen tarinan lomassa, kun "haastateltavat" päästävät perinteiseen tosi-TV -tyyliin suustaan enemmän kuin oli tarkoitus. Tämän lisäksi tarina ei paisuttele hahmojaan elämää suuremmiksi, kuten vastaanlaisissa elokuvissa monasti käy. Kilpailu ei ole maailmanloppu, opittuja läksyjä ei ole tarve pukea filosofisiksi teorioiksi ja kukaan ei elä onnellisena elämänsä loppuun asti. Kun sekaan heitetään muutama todella mainio vitsi, niin lopputulos on täysin katsottava pikku raina.

DVD:llä oli mukana lisämateriaalia melko paljonkin, mutta koska kyse on animaatiosta, se tuppaa olemaan kevyemmästä päästä: muutama minidokumentti, useampi peli jne. Elokuvan tekijöiden kommenttiraita on kuitenkin aina hauskaa kuultavaa (ainakin minusta...) ja mukana olleet pari lyhytanimaatio vetivät melkein vertoja Pixarin vastaaville.

IMDb:ssä

Viralliset sivut