DreamWorksin humoristinen animaatioelokuvan nimihahmo Megamind on avaruudesta Maahan turvaan lähetetty superäly, joka valitettavasti ei päätynyt hyväsydämisten farmarien kasvattamaksi (kuten Teräsmies) tai edes rikkaiden vanhempien hemmotelluksi lapsukaiseksi (kuten Megamindin kilpakumppani Metroman), vaan laskeutui suoraan vankilaan. Megamind ei oikeastaan ole paha, vaikka onkin pahis. Hänelle ei vain koskaan annettu mahdollisuutta olla paljoa muutakaan... Miten siis käy, kun yllättäen hän voittaakin vihollisensa Metromanin ja yht'äkkiä päätyy ensin diktaattoriksi ja sitten, muutaman juonikiemuran jälkeen, itse sankariksi?

Megamind on komedia ja no, minä en vain juuri välitä komedioista. Siksi elokuvan katsominenkin jäi siihen asti, kunnes DVD julkaistiin, jotta voisin kaikessa rauhassa pikakelata sellaisten kohtien ohi, joista en välitä, tai ainakin laittaa äänet joksikin aikaa pois... Tästä huolimatta on pakko myöntää, että elokuvassa on kiinnostavia hahmoja. Megamind itse on hyvä esimerkki siitä kuinka pitkälle voi päästä melkein pelkillä luontaisilla lahjoilla, sillä hänen lähtökohtansa ovat vähintäänkin köyhät. Samalla hänen vihollisensa Metroman taas vaikuttaa päällisin puolin hienolta ja hyvältä ihmiseltä, mutta moni kakku päältä kaunis... Kun sekaan heitetään vielä Megamindin apulainen, Minion, niin kasassa on melkoisen kiinnostava pakka, joka kyseinalaistaa monia olettamuksia.

DreamWorksin DVD:t ovat yleensä kivoja mitä tulee erikoismateriaaleihin, eikä tämä kerta ollut poikkeus. Kommenttiraita on kiinnostavaa ja hauskaa kuunneltavaa ja sekaan on mahtunut myös muuta pientä kivaa. Ei mitään ihmeellisyyksiä, mutta kuitenkin sen verran, että levystä saa irti vähän ylimääräistä.

IMDb:ssä

Wikipediassa

Viralliset sivut