Aikansa siinä kesti, mutta tuli viimein katsottua tämäkin. Kyseessä on siis jatko-osa vuonna 1982 tehdylle elokuvalle Tron. Hämmentävästi tekijät ovat siis oikeasti lähteneet tekemään jatko-osaa remaken sijaan ja ovat jopa olleet fiksuja asian suhteen. Jatko-osa sijoittuu nykyaikaan, mukana on useampi ensimmäisen elokuvan näyttelijä ja juoni onnistuu melko hyvin selittämään tekniikan kehittymisen luomat erot elokuvien erikoistehosteiden välillä.

Tarinassa ensimmäisen elokuvan päähenkilö, tietokonemaailmaan päätynyt ja sieltä palannut Kevin Flynn katoaa ja parikymmentä vuotta myöhemmin hänen poikansa Sam koettaa löytää paikkaansa maailmassa. Kun Kevinin vanha ystävä Alan saa häneltä viestin, Sam lähtee tutkimaan, löytää Kevinin vanhan salaisen laboratorion ja päätyy samaiseen tietokonemaailmaan, jossa Kevinkin on ollut ansassa kaikki nämä vuodet...

Juonellisesti elokuva ei ole mitenkään erityinen, mutta toisaalta se ei sisällä aivan mahdottomiakaan aukkoja liioin. Ehkä suurin kysymysmerkki liittyy siihen onko elokuvan pahis (CGI:n avulla nuorennettu Jeff Bridges) oikeasti todellinen uhka vai ei. Elokuvassa nimittäin luodaan lisäjännitystä sillä, että kyseinen pahis ei yritä vain tuhota päähenkilöitä ja hallita tietokonemaailmaa tyrannina, vaan aikoo hyökätä oikean maailman kimppuun. Vähän kyseenalaiseksi jää kuinka suuret mahdollisuudet hänellä olisi sellaisessa yrityksessä onnistua, kun ottaa huomioon hänen ilmeisen armeijansa koon, logistiset ongelmat, jotka syntyvät siitä, että kyseisen armeijan pitää kulkea tietyn portin eli pullonkaulan läpi, akklimaatio-ongelmat, kun hän ja hänen soturinsa koettavat sopeutua aivan uuteen maailmaan, joka toimii ihan eri säännöillä... Well, you do the math.

Kaikki tämä ei onneksi muuta sitä tosiseikkaa, että pahis on omassa maailmassaan tyranni ja uhkaa päähenkilöiden henkeä, joten hänet pitää pysäyttää pelkästään siksi ja samalla pelastaa hänen armeijansa hänen omalta tyhmyydeltään.

Elokuva näyttää mahtavalta ja vielä parempaa on Daft Punkin mainio, mainio musiikki. Kun käsikirjoituksessa oli vielä oikeasti kunnioitettu ensimmäistä elokuvaa (mikä kävi hyvin ilmi, kun ne katsoi peräkkäin... ), kokonaisuus on minusta varsin hauska.

IMDb:ssä

Wikipediassa

Arvostelu Leffatykki.com

Viralliset sivut