Noin yleensä en pidä murhamysteereistä, mutta Rex Mundissa on paljon kiinnostavaa. Vaihtoehtoiseen maailmaan sijoittuva tarina kertoo Pariisilaisesta lääkäristä, jonka hyvä ystävä murhataan. Tohtori lähtee tutkimaan murhan taustoja ja päätyy mystisen uskonnollisen organisaation jäljille...

Kuten sanottu, murhamysteerit eivät ole minun juttuni, mutta sen sijaan olen erittäin kiinnostunut Nelsonin luomasta vaihtoehtoisesta maailmasta, jossa kirkko on poliittinen maailmanvalta, jossa Englanti tuki konfederaatteja Yhdysvaltain sisällissodassa, joten kumpikaan puoli ei voittanut ja kolmeen osaan jakautunut Pohjois-Amerikka ei koskaan synnyttänyt maailmanvaltaa, ja jossa Napoleon kuoli vankilassa Ranskan vallankumouksen aikana. Kyseinen maailma on huolella luotu ja Nelson antaa ystävällisesti lukijalle enemmänkin tietoa kuin tarinan seuraamisen kannalta on aivan pakollista. Lopputulos on vähintäänkin kiehtova.

Samalla myös hahmot sekä itse juonet ovat yhtä hyvin luotuja kuin maailmakin, joten tarinan lukeminen on nautinto murhamysteeristä ja poliittisista juonitteluista huolimatta.

Viralliset sivut

Wikipediassa