Edward Scissorhands kertoo omaperäisen tiedemiehen rakentamasta miehestä, Edwardista, joka ei ole aivan valmis. Tiedemies kuolee ennen Edwardin käsien valmistumista, joten hänellä on sormien sijasta saksen teriä. Yksin isossa kartanossa asunut, viaton Edward saa aikaan aikamoisen kohun, kun hänet tuodaan kakkumuotista valettuun pikkukaupunkiin..

Elokuva on ensimmäinen, jossa mestarillinen kolmikko Tim Burton, Johnny Depp ja säveltäjä Danny Elfman yhdistävät voimansa, joskin Burton ja Elfman tekivät yhdessä töitä jo Pee-wees Big Adventure, Beetlejuice ja Batman -elokuvien yhteydessä. Sittemmin on nähty, että kun nämä kolme ovat mukana, lopputulos on jotain todella erilaista, mutta mahtavaa. Henkilökohtaisesti minun ei enää tarvitse edes tietää elokuvasta tämän enempää, jotta haluaisin nähdä sen.

Burton sinällään on yksi parhaimmista elossa olevista tarinankertojista, jonka tarinat ovat aina jotain todella erikoista. Tämä näkyy jo hänen ensimmäisissä elokuvissaan, kuten hänen omaan piirrokseensa perustuvassa Edward Scissorhandsissä. Kuka tahansa, joka on joskus tuntenut itsensä ulkopuoliseksi, pystyy ymmärtämään Edwardia. Samanaikaisesti Burton kärjistää myös meidän maailmaamme, tuoden esiin kuin naurettavia osa huolenaiheistamme on. Ja kaiken keskellä on Deppin mainio roolisuoritus, joka onnistuu tuomaan tunnetta ja luonnetta lähestulkoon ilmeettömään nukkeen.

IMDb:ssä

Suomenkielisessä Wikipediassa

Englanninkielisessä Wikipediassa