Yhdysvalloissa nimellä Heavy Metal julkaistava ranskalainen sarjakuvalehti keskittyy fantasiaan ja scifiin. Aiheesta on tehty jo pari elokuvaakin ja nyt ranskalaisbelgialaisena yhteistuotantona on syntynyt myös kuusijaksoinen tv-sarja. :) Sarjassa puhutaan englantia ja jokainen puolituntinen käsittää yhden tai kaksi erillistä tarinaa, jotka noudattavat sarjakuvalehden antologiarakennetta: yhdistävänä tekijänä on avaruudessa vaeltava, rauhattomuutta ja riitaa aiheuttava metallinen meteoriitti.

Sarjaan on onnistuttu saamaan mukaan kiinnostavia näyttelijöitä, kuten Buffy the Vampire Slayer -sarjasta tuttu James Marsters, Rutger Hauer, ja Michelle Ryan. Erikoistehosteet toimivat myös varsin hyvin suurimman osan aikaa. Osassa tarinoita tosin leikitellään kunnon scifin tapaan vain ajatuksilla ja erikoistehosteita ei silloin juuri tarvita. Ylipäätään sarjan tarinat ovat suurimmalta osalta juuri sellaisia kuin toivoa voi: kekseliäitä ja yllättäviä. Sellaisia, joiden lopussa katsoja pakotetaan kääntämään maailman sivuttain, koska ei se toiminutkaan niin kuin oli oletettu. :)

Sarjaa voi siis lämpimästi suositella jokaiselle aikuisten makuun sopivasta scifistä ja fantasiasta pitävälle. Itse toivon tosiaan, että huhuttu toinen kausi toteutuu, sillä tällaista kestäisi saada lisää.

IMDb:ssä

Wikipediassa