Ja sopivasti Weiss Kreuz OVA:n perään Weiss Kreuz Glühen. Tämä 13-jaksoa käsittävä sarja sijoittuu ensimmäisen sarjan ja OVA:n perään. Paljon on muuttunut: Omi on ottanut Persian paikan Weiss Kreuzin salaperäisenä johtajana ja Weissiin on liittynyt kaksi uutta jäsentä, Kyo ja Sena. Myös hahmojen ulkonäkö on muuttunut ja reipaasti, johtuen lakikiistasta alkuperäisen sarjan hahmosuunnittelijan kanssa. Fanit ovat kahta mieltä uudesta lookista: joko sitä rakastetaan tai sitten vihataan. :) Itse olen sitä mieltä, että se sopii, sillä luonnollisesti ihmiset muuttuvat ajan kanssa. Puhumattakaan siitä, että vanha Omi polvihousuineen olisi näyttänyt naurettavalta Weissin salaperäisenä johtajana... Toisaalta Ken näyttää "työasussaan" aivan naurettavalta. Vapaammin puettuna hänkin on onneksi ok.

Juonellisesti Glühen on OVA:a parempi. Hahmoissa on selkeää kehitystä ja tarina etenee. Parissa viimeissessä jaksossa tapahtuu iso notkahdus, kun ilman sen ihmeempiä selityksiä soppaan heitetään niin uudet viholliset kuin vanhatkin. Tämä kaikki kuitenkin korjaantuu viimeisessä epilogi-jaksossa, joka oli mielestäni vallan mahtava. Kaiken kaikkiaan sarja vuorottelee hiljaisen ja angstisen hahmokehittelyn sekä toiminnan välillä, ja suurimman osan aikaa tasapaino toimii.

Musiikki on samaa poikabändi j-poppia kuin alkuperäisessäkin ja kelpaa minulle ainakin. :) Animaation taso on kaikista Weiss-versioista selkeästi paras.

Glühen ANN:llä