Tämän tummanpuhuvan animesarjan päähenkilö on Momosuke, nuori kirjailija, joka haluaa kerätä ja kirjoittaa kirjan kauhutarinoista. Matkoillaan hän kohtaa kolme mystistä hahmoa, jotka kiertävät rauhoittamassa pahoja henkiä, vaikka liiankin usein kyseinen henki osoittautuukin aivan inhimilliseksi pahuudeksi.

Sarjan tyylitellyt taustat ja tumman puhuva sävy sopii hyvin kauhutarinoille, joita sarjassa kerrotaan. Useimmiten sivuhahmotkin jätetään kasvottomiksi nukeiksi ja huomio on vain niissä hahmoissa, joihin tarina keskittyy. Momosuken tavanomaisuus antaa katsojalle kiintopisteen tässä mystisessä maailmassa, jossa on vaikea sanoa mikä on todellista ja mikä ei, mutta hänen livahtaessa yhä syvemmälle pimeyteen viivan vetäminen käy aina vain vaikeammaksi.

Sarja on monintavoin haastava sekä kuva-asultaan että juonellisesti, mikä tekeekin siitä hyvän. Suurin osa tarinoista on yksittäisiä ja hahmoista vain Momosukessa näkyy selvää kasvua, vaikka kyllä kaikista paljastuu pikkuhiljaa uusia puolia. Silti, hahmoista Momosuke on selvästi kaikkein täydellisin ja monipuolisin. Muut hahmot jäävät jossain määrin yksipuolisiksi, ainakin näin puolisarjaa nähtyäni.

Amerikkalaisen julkaisun viralliset sivut

Wikipediassa