Teki sitten mieli lisääperustoimintaa, joten mikäs sen parempaa kuin Sylvester Stallonen kirjoittama, ohjaama, tuottama ja tähdittämä raina?

The Expendables on todellakin klassista, perustoimintaa, jossa joukko palkkasotureita päätyy kaatamaan huumekeisaria, kun heidän johtajansa muistaa omistavansa omantunnon diktaattorin tyttären tavattuaan. Voiko perinteisemmäksi päästä? Elokuvasta poikkeuksellisen tekee näyttelijäkaarti: Stallonen lisäksi mukana ovat Jet Li, Mickey Rourke, Dolph Lundgren, Terry Crews, Eric Roberts... Myös Bruce Willis ja jopa Arnold Schwarzenegger käyvät pikavisiitillä vanhan kaverinsa leffassa.

Elokuvassa pysytään perinteisissä erikoistehosteissa CGI:n ja 3D:n sijaan ja se kyllä näkyy. Juonellisesti tarina pysyy kasassa, mutta kantava elementti ovat silti näyttelijät ja heidän väliset suhteet. Kokonaisuus on varmaa toimintakamaa sellaisesta pitäville.

DVD:llä oli mukana kokonainen levyllinen lisämateriaaleja. Stallonen kommenttiraita oli pettymys - ilmeisesti kasattu kokoon muista materiaaleista sen sijaan, että hän olisi oikeasti kommentoinut elokuvaa - mutta muut lisämateriaalit olivat todella kiinnostavaa ja usein erittäin hauskaa katsottavaa. Mukana oli myös gag reel, mutta eniten nauroin katsoessani tallennusta elokuvan tähtien paneelista CominConista.

IMDb:ssä

Wikipediassa

Muita mielipiteitä Leffatykki.com