Vaikka pidänkin sekä Marvelin että DC Comicsin supersankarisarjakuvista, niiden seuraaminen on myönnettävästi vaikeaa, kun useimmilla sankareilla on vuosikymmenien verran taustatarinaa, josta suurta osaa ei ole koskaan täällä Suomen perukoilla nähty. Siksi pidän Extremiksen kaltaisista tarinoista, joissa tutkitaan yhtä hahmoa ilman sen kummempia viittauksia menneeseen. Se, että tuntee hahmon perushistorian, riittää tästä lyhyestä tarinasta nauttimiseen.

Tony Stark on aina ollut Marvel-universumin kiinnostavampia hahmoja ja tarinoissa on tutkittu niin aseiden myynnin oikeellisuutta kuin alkoholismiakin. Tällä kertaa kohtaamme Tony Starkin, joka on toisaalta uransa huipulla, mutta samanaikaisesti umpikujassa tutkimuksensa suhteen. Tilanne muuttuu radikaalisti, kun toinen umpikujaan ajautunut tiedemies manipuloi Tonyn taisteluun, joka melkein vie hänen elämänsä...

Ellis on taitava tarinankertoja, joten ei ole lainkaan ihmeellistä, että hänen kynästään saadaan erinomainen tarina, jonka elementtejä päädyttiin käyttämään osana uusimman Iron Man 3 -elokuvan tarinaa. Adi Granovin paljolti tietokoneella tehty taide on kaunista katsottavaa ja tyylillisesti varsin erinäköistä kuin perinteinen supersankarisarjakuva. Kokonaisuus on lukemisen arvoinen paketti, joka on todellakin hintansa väärti.

Sarjakuvasta Wikipediassa

Warren Ellisistä Wikipediassa

Adi Granovin kotisivut