Olen ollut Vampire Hunter D-fani jo ensimmäisestä leffasta lähtien. Tosin, onko mahdollista olla fanittamatta elokuvaa, jonka hahmosuunnittelun teki Yoshitaka Amano? ;) Hideyuki Kikuchin romaaniin perustuva tarina kertoo synkästä tulevaisuudesta, jossa maailma on muuttunut varsin pelottavaksi paikaksi. Mutantit ja hirviöt uhkaavat kyläyhteisöissä asuvia ihmisiä ja niiden metsästäjät ovat arvostettuja apuja. Yhteiskunnan ylemmän kastin muodostavat kuolemattomat vampyyrit ja kaikkein arvostetuimpia metsästäjiä ovat vampyyrin metsästäjät, jotka tappavat valtaansa väärin käyttäviä vampyyrejä.

Eräässä kylässä asuva Doris on joutunut lähistöllä asuvan vampyyrin huomion kohteeksi. Hän palkkaa avukseen pelkästään D:nä tunnetun mystisen vampyyrinmetsästäjän, joka on itse dampyyri, puoliksi vampyyri ja puoliksi ihminen. Onnistuuko D:n voittaa vanha vampyyri ja mitä salaisuuksia D:llä itsellään on?

Elokuvan nähneelle tarina on varsin tuttu, perustuvathan sekä manga että anime samaan romaaniin. Joitakin eroja kyllä on, sillä mangaan mahtuu enemmän sisältöä kuin animeen. Suurin pettymys oli kuitenkin piirrosjälki. Amanon hahmosuunnittelu on säilytetty elokuvista (mikä on mielestäni vain hyvästä...), mutta muuten Takakin jälki on jähmeää parhaimmillaan ja suttuista pahimmillaan. Kuvien ja puhekuplien sijoittelu ei liioin oikein osu aina kohdalleen. Lopputulos on täyteen ahdettu ja levoton.

Wikipediassa

Toisen leffan viralliset sivut