Beauty and the Beast tuppaa olemaan kaikkien suosikki-Disney ja hyvällä syyllä. Mahtava musiikki sekoittuu hauskoihin hahmoihin ja erinomaiseen tulkintaan vanhasta sadusta luoden yhden parhaista Disney-elokuvista. Elokuva saavutti suuren suosion sekä yleisön että kriitikkojen keskuudessa ja sai jopa Oscar-ehdokkuuden vuoden parhaana elokuvana, sen lisäksi, että elokuvan musiikki voitti peräti kaksi Oscaria.

Erikoisjulkaisu sisältää myöhemmän version elokuvasta, johon on lisätty uusi laulu, Human Again. Alunperin kyseistä kappaletta ei saatu asettumaan juoneen, mutta ongelma saatiin ratkaistua Broadway-musikaalin tuotannon yhteydessä ja laulu lopulta animoitiin ja leikattiin elokuvan erikoisversioon. Itse olen kahta mieltä asiasta, sillä laulu on hauska, mutta ei varsinaisesti vaikuta juoneen tai tarinan kulkuun mitenkään...

Tupla-DVD sisältää paljon kiinnostavia ekstroja. Näistä hauskinta olivat kommenttiraidat, joissa elokuvan tekijät surutta kertoivat katsojille missä kaikki mokat olivat. Beauty and the Beast nimittäin tuotettiin pika-aikataulussa ja varsinkin animaation sekaan pääsi jäämään joitakin kiinnostavia erikoisuuksia. Kiinnostavia ja koskettavia ovat myös Howard Ashmanistä kertovat osiot. Musiikkiin sanoitukset kirjoittanut lyyrikko kuoli aids:iin ennen elokuvan valmistumista, mutta jatkoi työskentelemistä aivan loppuun asti.

Kokonaisuutena DVD-paketti on mainio ja elokuva itse on aina ollut yksi suosikkejani, sen lisäksi, että elokuva taisi olla ensimmäinen Disney-animaatio, jonka näin valkokankaalta. Luonnollisesti Disney on jälleen tehnyt tarinasta aivan oman versionsa, mutta jotenkin se ei haittaa läheskään niin paljon tässä tapauksessa... Kaiken kaikkiaan siis leffa, jota voi suositella, ja DVD, joka on hintansa väärti.

Viralliset sivut

Wikipediassa

IMDb:ssä