Innostuinpahan tuossa eräänä iltana katsomaan vanhan tutun koko perheen seikkailun ensimmäisen ja toisen osan uudemman kerran. Spielberg jos kuka osaa tehdä hauskaa ja jännittävää seikkailua, joten viihteen määrä oli taattu, vaikka järjestä onkin ajoittain pulaa. :)

Täytyy sanoa, että eivät elokuvat ole pahasti vanhentuneet vuosien varrella, vaikka ensimmäinen onkin jo yli kymmenen vuotta vanha. Ihan mielellään niitä katsoo yhä, silläkin uhalla, että vuorosanat alkavat tulla jo ulkomuistista. Iso osa tarinan tieteestä on jo jäänyt uusien löytöjen jalkoihin, mutta eipä se sen ihmeemmin haittaa, kunhan ei ota kokemusta opettavaisena.

Halpis-DVD:ssä ei valitettavasti ollut mukana kovin ihmeellisiä ekstroja, mutta making of -dokumentit olivat ihan kiinnostavia, kun kyseessä oli kuitenkin aikoinaan uraa uurtavaa teknologiaa.

Wikipediassa

Viralliset sivut

Ajatuksia

Sellainen ajatus hypähti mieleen näin vuosikymmen jälkeenpäin kuinka nopeasti uudet erikoistehosteet käyvät vanhoiksi. Ekan elokuvan juoni olisi oikeastaan voinut olla ihan mitä vain, aikoinaan se olisi annettu anteeksi pelkästään tyrannosauruksen ansiosta. Muista dinoista puhumattakaan. Nykyään, kun samanlaisia dinoja vilisee jo dokumenteissakin, ne eivät näytä enää niin poikkeuksellisilta. Vaikuttavaa kyllä, mutta ei mitään erikoista. Ja jo kakkososan tekemisestä kertovassa dokumentissa puhuttiin siitä, kuinka tekijöiden oli pakko keksiä uusia juttuja heti vanhojen perään, koska katsojat olivat jo nähneet dinot kertaalleen. Tiedä sitten mitä se kertoo maailmastamme ja kulttuuristamme, mutta minua se ainakin taas kerran muistutti siitä, että aika kuluu vaikkei se siltä aina tuntuisikaan. :)