Carnivalé jäi tauolle ja sen tilalla alkoi myös HBO:n tekemä Deadwood. Sarja sijoittuu villiin länteen, Deadwoodin kaupunkiin, joka on syntynyt kultakuumeen seurauksena periaatteessa intiaaneille kuuluvalle alueelle. Niinpä liittovaltion lait eivät päde edes teoriassa kaupungin asukkaisiin vaan kaupunki on kirjaimellisesti laiton.

Sarja on tehty mahdollisimman todellisen oloisesti ja siinä ei kaunistella sen enempää ajan oloja kuin ihmisluontoakaan. I love it. :) Näyttelijäkaarti on todella vaikuttava, mukana on sekä todella kokenutta tv-väkeä (kuten Ian 'Lovejoy' McShane että näyttämöltä tuttuja naamoja (kuten Calamity Janea esittävä Robin Weigert). Näin ensimmäisessä jaksossa ei vielä päästy juoneen kovin hyvin mukaan, lähinnä kyse oli eri hahmojen esittelystä, mutta jäin innolla odottamaan lisää.

Sarjan viralliset sivut

Ajatuksia

Monasti sitä kuulee ihmisten kaipaavan 'yksinkertaisempaan elämään' pois 'nykymaailman stressistä'. Ongelma onkin vain siinä, että elämä ei ole koskaan ollut yksinkertaista tai stressitöntä. :p Ennen vain stressattiin erilaisista asioista, kuten siitä selvitäänkö talvesta hengissä. Nykypäivänä ainakin länsimaissa melkein jokainen pulliainen elää niin helppoa elämää, että entisaikoina edes rikkaimmat eivät kokeneet vastaavaa. Joten parempi olla haikailematta menneitä aikoja ja tyytyä olemaan kade niille ökyrikkaille, jotka oikeasti voivat tehdä ihan mitä haluavat eikä koskaan tarvitse miettiä töissä käyntiä. ;)