The Fox and the Hound tai suomalaisittain Topi ja Tessu on sikäli kiinnostava Disney-animaatio, että sen tekemisen aikana vanha kaarti animaattoreita vaihtui uuteen. Koska vanhat tekijät olivat mukana elokuvan suunnitteluvaiheessa, se kuuluu selkeästi vielä Disneyn vanhempaan tuotantoon, mutta mukana näkyy elementtejä, jotka heijastavat uusien tekijöiden liittymistä joukkoon, mm. hahmojen luonteissa, jotka ovat selkeästi modernimpia. Yksi kiinnostava lisähuomio on siinä, että Kurt Russel esittää aikuisen Todin ääntä, vaikka tuolloin ei vielä ollut juuri tapana palkata tunnettuja näyttelijöitä. Tosin tämä on ennen Russelin todellista nousua...

Tarina kertoo orpoketusta, joka päätyy yksinäisen lesken kasvattamaksi ja ystävystyy jahtikoiranpennun kanssa. Vaikka kettu Tod onkin tarinan keskipiste, sen ydin on tämä outo ystävyys ja se kuinka se kestää kovemmatkin kolhut. Lopputulos on paikoitellen surullinen ja paikoitellen hyvinkin hauska tarina, joka on oikeastaan mainettaan parempi.

Koska kyseessä on vain yhden levyn julkaisu, DVD:n ekstra-materiaali ei ole samalla tasolla kuin tupla-julkaisujen, mutta mukaan mahtuu pari harvinaisempaa Disney-lyhytelokuvaa ja lyhyt dokumentti elokuvan tekemisestä.

IMDb:ssä

DVD:n viralliset sivut

Wikipediassa