Ensimmäinen Asterix-animaatio kuuluu lapsuuden nostalgia -osastolle, enkä todellakaan muista milloin olen elokuvan nähnyt ensimmäistä kertaa. Ottaen huomioon, että se on minua vanhempi, niin... :) Elokuva on itse asiassa valmistunut ja dubattu englanniksi ennen kuin Asterix-albumeita alettiin kääntämään englanniksi, joten sen englanninkielisessä ääniraidassa hahmoista käytetään eri nimiä kuin mihin lukijat ovat tottuneet. Onneksi hahmot esitellään elokuvan alussa, joten sekaannus ei pääse liiemmin haittaamaan.

Itse juoni seuraa melko tarkkaan ensimmäisen Asterix-albumin tarinaa. Taikajuomasta tietämättömät roomalaiset etsivät ensin voittamattoman gallialaiskylän salaisuutta ja päätyvät sitten Asterixin ja Akvavitixin huijaamiksi, kun heidän onnistuu vangita nämä kaksi veijaria.

DVD ei sisällä lisämateriaaleja, mutta suomenkielisen ääniraidan lisäksi mukana on minulle tuttu englanninkielinen vastaava. Olisi toki ollut kiva kuunnella myös alkuperäistä ranskalaista ääniraitaa, mutta sitä valitettavasti levyllä ei ollut. Hintaansa nähden kuitenkin ihan toimiva paketti ja hupia riittää lasten lisäksi myös aikuisille, kuten kunnon Asterixissa kuuluukin.

IMDb:ssä

Wikipediassa

Filmitykissä