Val Kilmer esittää verkkaiseen etenevässä trillerissä miestä, joka löytyy puolikuolleena New Mexicon aavikolta Black Pointin kaupungin lähistöltä. Hänellä on ampumahaava päässään ja kun hän herää, hän ei muista juuri mitään itsestään. Pikkuhiljaa miehen muisti alkaa palautua ja sen mukana vihjeitä, joista alkaa muodostua kuva vakoilusta ja salajuonesta...

Elokuva etenee verkkaiseen ja mietteliääseen tahtiin, joten sen vahvuudeksi muodostuvat näyttelijäsuoritukset. Vaikka kasti ei koostukaan tähtinimistä, mukana on joukko veteraaninäyttelijöitä, jotka vetävät parempia suorituksiaan. Esim. Val Kilmer onnistuu erinomaisesti epävarmana ja sekaisena muistipotilaana, jonka turhautuminen ja pelko muistin katoamisen jälkeen on käsintuntuvaa.

Käsikirjoitus olisi ehkä kaivannut hieman selkeyttämistä (tai sitten minä en vain seurannut elokuvaa tarpeeksi tarkasti...), koska lopussa jäi hieman epäselväksi kuka oli kuka ja teki mitä. Toisaalta itsehän minä yleensä valitan valmiiksi pureskelluista hollywood-leffoista, joten olen jäävi valittamaan, kun tilanne on päinvastainen. Lienee paras, kun katson leffan vain suosiolla uudelleen. :)

Elokuva onnistuu hyvin olemaan suurinpiirtein ennalta-arvaamaton, mutta samalla jossain määrin mieleenpainumaton. Kyseessä on kaikin puolin hyvä elokuva, josta ei ole juurikaan pahaa sanottavaa, mutta toisaalta siinä ei ole myöskään mitään, mikä olisi huomattavalla tavalla hyvää. Lopputulos on käypää katsottavaa viihteeksi, ei sen enempää, eikä sen vähempää.

IMDb:ssä

Wikipediassa

Leffatykki

Traileri