Yoshiki Takayan Guyver-mangasta on kehittynyt varsin iso juttu, kun ottaa huomioon fanikunnan koon. Siitä on tehty OVA, pari kolme elokuvaa ja nyt viimeisimpänä, tv-sarja.

Tarina kertoo Sho Fukamachista, joka ystävänsä Tetsuro Segawan kanssa löytää oudon esineen metsästä. Kun Tetsuro vahingossa käynnistää laitteen, se osoittautuu symbiootiksi, joka antaa Sholle uskomattomat voimat. Niitä tarvitaankin, sillä käy ilmi, että laitetta, jota kutsutaan Guyveriksi, etsii kansainvälinen maailmanvalloituksesta kiinnostunut Chronos-järjestö, jonka jäsenet kykenevät muuttumaan hirviöiksi...

Tarina on tv-sarjassa tuttu, kun sekä manga että aikaisempi OVA-sarja että aikaisemmat elokuvat on luettu ja nähty (mitä, minäkö fani..?), mutta tv-sarjassa on otettu aikaa Shon ja hänen ystäviensä tunteiden ja suhteiden käsittelyyn, mitä OVAssa ei pystytty tekemään. TV-sarja ei seuraa alkuperäistä tarinaa orjallisesti, mikä auttaa pitämään kiinnostuksen yllä, ja sekä OVAan että mangaan verrattuna piirrosjälki on huomattavasti parempi. Sarja on siis erinomainen lisä Guyver-mytologiaan ja vähintäänkin tervetullut uusi vierailu tuttuun tarinaan.

TV-sarjasta Wikipediassa

Muista Guyver-jutuista Wikipediassa