Elokuva Uhrilampaat toi sarjamurhaajan ja kannibalistin Hannibal Lecterin maailman tietoisuuteen. Nelosen esittämässä ja paljon kiitosta saaneessa tv-sarjassa kerrotaan Hannibalin elämästä ennen kuin hänet saatiin kiinni. Erityisesti tarina kiertää Hannibalin ja hänet viimein kiinni ottaneen FBI:n profiloija Will Grahamin välisestä ystävyydestä. Tarinassa on toisaalta haastetta ja toisaalta jatkuva jännite, koska katsoja tietää millainen hirviö Lecter on, mutta tarinan hahmot eivät.

Mads Mikkelsenin näyttelijäesitys Hannibalina on yksi sarjan kantavia elementtejä, vaikka toki myös muiden näyttelijöiden suoritukset ovat sekä tärkeitä että erinomaisia. Yleisesti ottaen sarjan ulkonäkö ja ohjaus ovat kiinnostavia ja haastavia, mikä tekee sarjasta mielenkiintoisen seurata. Vaikka sijaa olisi tavanomaiselle poliisisarjatoiminnalle, painopiste on psykologisen draaman puolella ja tunnelma ihailtavan ahdistava. Katsojalle ei syötetä valmista puuroa, vaan meidät jätetään arvailemaan. Saamme useita vinkkejä, joiden merkitys selviää vasta huomattavasti myöhemmin.

Kaiken kaikkiaan sarja tarjoaa erinomaista ja haastavaa katsottavaa, joka sopii niin Hannibalin vanhoille kuin uusillekin faneille. Sarjan tekijät ovat pitäneet erinomaisesti huolta siitä, että sekä uudet että vanhat katsojat/lukijat pysyvät tarinassa mukana riittävästi, mutta eivät kuitenkaan liikaa. :)

IMDb:ssä

Wikipediassa

Nelosen sivuilla