TV2:lla esitetty kahdeksanosainen sarja on nimetty suomeksi varsin ontuvasti ja alkuperäinen nimi Wild Things with Dominic Monaghan toimii paremmin, kun vain ensimmäinen, vaeltajamuurahaisia käsittelevä jakso kertoo varsinaisesti vaeltajista.

Mutta joo. Kyseessä on siis jälleen kerran omituisempiin ja vaarallisempiin otuksiin keskittyvä sarja, jota tällä kertaa vetää näyttelijä Dominic Monaghan. Monaghan on juontajana ihan ok ja otuksetkin toki kiinnostavia, mutta pari murmutusta sarjasta silti jäi. Ensinnäkin (pikku)poikamainen machoilu, kun Monaghan antoi eri otusten purra ja pistää itseään tai otti turhiakin riskejä, ei ainakaan minusta ollut läheskään niin kiinnostavaa kuin itse otukset ja niistä tiedetty. Toisekseen näitä omituisten otusten kerho -juttuja on jo nähty melkoisiä määriä. Joskus olisi kiva nähdä dokumentti jostain aivan tavallisesta otuksesta, kuten vaikka hiirestä tai hyttysestä. Niiden tavallisuus ei tee niistä mielestäni yhtään sen vähempää kiinnostavia kuin harvinaisemmat otukset. Ja en minä ainakaan voi väittää tietäväni mihin kaikkeen hiirulaiset ryhtyvät, kun silmä välttää. :)

Palatakseni tähän nimenomaiseen sarjaan, niin tietopuolta olisi voinut olla enemmänkin, mutta yleisesti ottaen silti ihan ok ja viihdyttävä luontodokumenttisarja. Ja jos Monaghanin johdolla saadaan ihmiset kiinnostumaan luontoaiheista, niin mikäs siinä.

Sarjasta Ylellä

Sarjasta BBC:n sivuilla