Teemalla esitetty australialainen dokumentti kertoo miten Uudesta-Seelannista ja Australiasta tuli ensimmäiset paikat maailmassa, jossa naisilla oli äänioikeus. Dokumentti keskittyy viiteen avainhenkilöön, Caroline Dexteriin, Henrietta Dugdaleen, Louisa Lawsoniin, Mary Leehen ja Vida Goldsteiniin, joiden työ pohjusti koko äänioikeuden saamista.

Erinomaisesti tehty dokumentti sisältää kiinnostavia lainauksia aikalaisilta, jotka ohjauksellisesti näppärällä tavalla on istutettu lausuntoja antaneita esittävien näyttelijöiden suuhun. Kokonaisuudessaan dokumentti sisältää paljon uutta, sillä useimmiten naisten äänioikeutta tulee käsiteltyä Euroopan ja/tai Yhdysvaltain näkökulmasta. Australia jää usein unholaan, kun asiasta lukee tai näkee dokumentteja. Kyse on kuitenkin tärkeästä osasta historiaa, vaikka varsinkin Englannissa taistelu äänioikeudesta olikin monin tavoin Australian tapahtumia dramaattisempaa.

Samalla dokumentti tuo myös selkeästi esiin näkökulman vaikutuksen historian kerrontaan ja kuinka helposti "maailmanhistoriana" kerrotaan pelkästään Euroopan ja Yhdysvaltain historiaa, vaikka maailma on sitä paljon isompi paikka ja merkittäviä tapahtumia tapahtuu myös muualla.

Ohjelmasta Teeman sivuilla

Ohjelmasta tuottajan sivuilla