Uusintakierrokset ovat joskus todella mukavia. Minulta jäi päällekkäisten sarjojen ja muiden kiireiden takia Life väliin ekalla kierroksella, mutta nyt olen pystynyt hyppäämään sarjaan mukaan uusintakierroksen ansioista. Sarja kertoo poliisista nimeltä Charlie Crews, joka lavastetaan murhasta ja viettää 12 vuotta syyttömänä vankilassa. Kun hänet syyttömyytensä todistetaan, hän saa miljoonakorvauksen ja palaa takaisin poliisint työhön.

Sarjan kiehtovimpiä piirteitä on se, että kirjoittajat ovat hoksanneet liittää mukaan paljonkin huomioita siitä, kuinka paljon maailma on muuttunut vuosikymmenessä. Charlie toteaa yhdessä kohtaa, että "it's like living in the future". Kännykät, tietokoneet, ym. ovat hänelle aivan outoja ja ihmetystä herättäviä asioita. Muutenkin sarjan parhaita puolia on juuri Damian Lewisin esittämä päähahmo. Hän on vankilakokemustensa haavoittama, mutta samalla hän on oppinut myös paljon. Crews omaksui vankilassa zen-asententeen, joka hämmentää hänen ympärillään olevia ihmisiä hyvinkin huvittavalla tavalla. Hän on myöskin täysin hurahtanut hedelmiin, joita vankilassa ei ilmeisesti ole koskaan saatavilla. Kokonaisuus on vain mielestäni todella toimiva ja kiinnostava.

Sarjan pidempi juoni, jokaisen jakson rikoksen ratkaisemisen lisäksi, kertoo siitä, kuinka Crews koettaa ratkaista kuka teki murhan, josta hänet virheellisesti tuomittiin, ja miksi hänet lavastettiin siihen syylliseksi. Myös tämä puoli tarinasta on kiinnostava ja minusta sarjassa on tehty kiinnostava valinta siinä, että takautumien sijaan menneisyyden asioista annetaan katsojille tietoa siihen liittyneiden henkilöiden haastattelujen muodossa, ikään kuin katsoja pääsisi katsomaan pätkiä tekeillä olevasta Crewsia koskevasta dokumentista.

Wikipediassa

IMDb:ssä