Sattuipa sitten jostain käteen kokoelmaboksi, joka sisältää kaikki (ainakin toistaiseksi valmistuneet) Underworld-sarjan elokuvat. :)

Tässä ensimmäisessä elokuvassa tutustumme Wiseman&co luomaan vampyyri- ja ihmissusimytologiaan, joka perustuu jonkin sortin taudinaiheuttajaan ennemmin kuin yliluonnolliseen. Selene, Kate Becinsalen esittämä vampyyri, vihaa ihmissusia ja on soturi vuosisatoja kestäneessä sodassa näiden kahden alalajin välillä. Ihmiset on tietenkin pidetty koko hommasta kaukana ja tietämättöminä. Elokuvan alussa vampyyrit ovat voitolla, mutta ihmissusien johtaja Lucian (Michael Sheen) juonittelee jotain, joka liittyy jotenkin yhteen tavalliseen ihmiseen, Michael Corviniin...

Ensimmäisenä elokuvasta huomaa sen ulkonäön. Siloiteltu pinta on kuin videopelistä ja tumma gootti-look on selvästi päivän - vai pitäisikö sanoa yön - juttu. Elokuva ei kuitenkaan ole vain kaunista katsottavaa. Se toimii hyvin, koska siinä on kiinnostava, uusi mytologia, vahvoja hahmoja ja runsain mitoin taitavasti toteutettua toimintaa.

Täytyy kuitenkin myöntää, että elokuvan keskipiste ja henki on Becinsalen Selene. Hän tekee erinomaista työtä päällisin puolin jääkylmänä vampyyritappajana, josta paljastuu yllättävää viattomuutta ja herkkyyttä juonen edetessä. Jotenkin tässä yhteydessä annan anteeksi sen, että kyseessä on myös rakkaustarina. Tässä kohtaa asiaa tosin auttaa se, että vaikka Selene onkin satoja vuosia vanha, hän on selvästi keskittynyt pelkkään sotaan suurimman osan tästä ajasta, ja Michael puolestaan ei ole mikään teinipoika, vaan aikuinen mies. Niinpä näiden kahden suhde tuntuu luontaiselta, kahden tasa-arvoisen, aikuisen ihmisen kohtaamiselta, toisin kuin suurin osa vampyyrin ja ihmisen välisistä suhteista, jotka mielestäni ovat vain yh.

Muistan kun katsoin tämän elokuvan ensimmäisen kerran teatterissa. Isolta kankaalta toiminta, tehosteet ja vaikuttavat raamit olivat vielä hienompaa nähtävää kuin pieneltä ruudulta, mutta kotiteatterissa vahvan juonen välttämättömyys painottuu vielä enemmän. Ja vaikka kyseessä onkin toimintaseikkailu, tämä elokuva sisältää myös selkeän juonen.

DVD sisälsi myös ihan ok lisämateriaalit, vaikka taustadokumentit olivatkin vain 10-15 min pläjäyksiä. Onneksi mukana oli myös kommenttiraita ohjaajan kanssa, mikä oli jälleen kerran ja aina suosikkini.

IMDb:ssä

Wikipediassa