Dominic Deegan: Oracle for Hire on yksi suosikke nettisarjakuvistani ja myös yksi kaikkein luotettavimmista sellaisista. Mookie on päivittänyt sarjakuvan joka viikon päivä vuodesta 2002 asti. Silloinkin, kun hän syystä tai toisesta ei voi päivittää varsinaisella sarjakuvalla, sivulla on aina jotain uutta nähtävää. Kuten monet suosittujen nettisarjakuvien luojat, Mookie kattaa suositusta sivustosta aiheutuvat kulut (ja toivon mukaan saa hieman lisää päälle) lahjoituksilla, con-vierailuilla ja oheistuotteilla, mukaan lukien paperiversioilla sarjakuvastaan. Vuosia sarjakuvaa luettuani ja siitä nautittuani päätin siis ostaa ensimmäiset kaksi paperiversiota, Seer's Digest ja Ecstasy and Evil.

Sarjakuvan päähenkilö on nimen mukaisesti Dominic Deegan, fantasiamaailmassa asuva näkijä, joka kykenee näkemään tulevaisuuden ja käyttämään lahjaansa myös muiden salattujen asioiden oppimiseen. Aivan alussa sarjakuvassa ei ole varsinaista tarinaa, vaan se keskittyy strippisarjakuvien tapaan yksittäisiin vitseihin. Tämä tosin väistyy jo ensimmäisen kirjan aikana pitempien ja aina monimutkaisempien tarinakaarien tieltä. Vaikka huumori pysyykin tärkeänä osana sarjakuvan luonnetta ja varsinkin erilaiset sanaleikit ja alliteraatiot ovat tärkeitä sarjakuvan luonteelle, tarinoissa käsitellään myös vakavia aiheita.

Mustavalkoisen sarjakuvan yleistyyli on vuosien varrella pysynyt samana, mutta ymmärrettävästi päivittäiset päivitykset vuosien ajan ovat auttaneet kehittämään piirtäjän taitoja. Niinpä varsinkin liike ja kuvan sulavuus ovat parantuneet vuosien varrella, kuten näistä ensimmäisistä sarjakuvista selkeästi huomaa. Nämä ovat vielä lahjakkaan amatöörin tasolla, kun taas nykyään Mookie on jo selvästi ammattilainen. Eron huomaa pelkästään vertaamalla kirjojen kansikuvia sisältöön. Kiitosta voi kuitenkin antaa siitä, kuinka mainiosti yleinen tyyli on pitänyt vuosien ajan.

Tarinallisesti Dominic Deegan on koko ajan siirtynyt monisyisempiin ja juonellisesti vaikeampiin tarinoihin päin. Alkuvuosien lähestulkoon pakollinen huumori, jolloin melkein jokaisen stripin piti sisältää vitsi, on siirtynyt viime aikoina hieman taka-alalle, kun Mookie on kertonut kiinnostavia, monimutkaisia tarinoita. Huumori ei ole kuitenkaan kadonnut kokonaan, ja Mookie ansaitsee kiitosta myös siitä, että tarinat on aina mietitty hyvin tarkkaan alusta loppuun. Näin ei synny riskiä siitä, että hän kirjoittaisi itsensä umpikujaan, kuten joissakin nettisarjakuvissa on käynyt.

Koko Dominic Deegan -arkisto on luettavissa sarjakuvan sivuilla, joten minkään sortin ostopakkoa ei ole ja suosittelenkin käymään vilkaisemassa. Tosin kannattaa varautua siihen, että sarjakuva saattaa imaista mukaan ja vähintään viisi päivitystä per viikko kahdeksan vuoden ajalta on melkoinen määrä luettavaa.

Dominic Deegan: Oracle for Hire