Edgar Rice Burroughsin kirjasarja ihmisapinoiden kasvattamasta englantilaisesta lordista oli lempiluettavaani nuorempana (enkä mene vannomaan, etten innostuisi lukemaan niitä vielä uudelleen näin vanhempanakin...), joten Disneyn animoituversio tästä tarinasta oli aikoinaan innostuksen aihe. Tarina on tosin muuttunut melkolailla animaattorien käsissä ja esim. Disneyn Tarzan ei opi lukemaan englantia vanhempiensa mukanaan tuomista aakkoskirjoista ja hänen vanhempiensa henkilöllisyys on yhä mysteeri. Myös Jane on saanut modernimman luonteen kuin Burroughsin kynän tuote, vaikka pakko on muistuttaa, että alkuperäisten kirjojen Jane oli huomattavasti lujaluonteisempi kuin aikaisempien elokuvien versiot.

Lopullinen elokuva on enemmän Burroughsin tarinan inspiroima kuin sen uskollinen tulkinta, mutta sepä ei minua haittaa, kun olen aina nauttinut tarinoiden uusista versioista ja tulkinnoista. Phil Collinsin musiikki ja toimiva ja hauska tarina tekevät elokuvasta oikein mukavaa katsottavaa.

Ekstroilla ei tämä uusin DVD-julkaisu ole pilattu, mutta on mukaan mahtunut muutama poistettu kohtaus ja ihan kelpo kommenttiraita, joten missään nimessä ne eivät ole pahimmasta päästä.

IMDb:ssä

Wikipediassa