James O'Barrin luoma Crow on vuosien mittaan kerännyt kaikenlaisia uusia tuttavuuksia siipiensä alle. Itse pidän aina O'Barrin alkuperäistä sarjakuvaa ja Proyasin ohjaamaa elokuvasovitusta kokonaisuuden parhaimpana antina, mutta lisäjutut eivät missään nimessä haittaa.:)

Tällä kertaa sekaan heitetään itämaista mystiikkaa, kun Tokiossa asuva ja japanilaisen naisen kanssa kihloissa oleva Jamie murhataan morsiammensa työpaikalla tapahtuvien kauheuksien jälkimainingeissa ja hän nousee kuolleista crow'na voidakseen vapauttaa morsiammensa sielun.

Vaikkakin toimiva seikkailu ja mysteeri, olisin toivonut, että kirjoittaja olisi joko jättänyt mytologian rauhaan tai tutkinut japanilaisia myyttejä vielä paremmin. Itse kun tunnen aihetta varsin paljon anime- ja manga-harrastuksen aikaan saaman kiinnostuksen pohjilta. Samoin myös kunnon kustannustoimittajan tai oikolukijan tarve on ilmiselvä, sillä teoksessa on melkoinen määrä kirjoitusvirheitä ja häilyntää varsinkin vierasperäisten sanojen kirjoituksessa.

Mutta on kirjassa myös paljon hyvää. Erityisesti pidän siitä, että vaikka osa pahiksista onkin yksiulotteisia ja vain "pahoja", osa on monisyisempiä ja jopa katuvat tekemisiään. Kun ottaa huomioon tarinan lyhyyden (viisiosainen minisarja), tällainen olisi hyvinkin saattanut jäädä pois tarinankerronnan yksinkertaistamisen nimissä. Onneksi ei.

Summa summarum? Kirjasta jäi hieman kaksijakoinen maku, kun toisaalta perusajatus toimii, mutta seassa oli myös paljon sellaista, joka häiritsi allekirjoittanutta.