Toinen MIB-elokuva hyppää ajassa eteenpäin. Ekan leffan lopussa Tommy Lee Jonesin esittämä agentti K jäi eläkkeelle ja Will Smithin agentti J jäi puolustamaan maailmaa kaikenlaisilta öttiäisiltä. Toisen elokuvan alussa J:llä ei mene ihan niin hyvin ja hän kaipaa pariaan, mutta sitten uusi uhka vaatii agentti K:n palaamista ruotuun...

Itse juoni elokuvassa on suoraviivainen seikkailu, joka toimii hyvin sekoitettuna elokuvan rentoon meininkiin ja huumoriin. Tunnelma on pitkälti sama kuin ensimmäisessä elokuvassa. Lisätasoa tulee sen sijaan agenttien J ja K välisen suhteen leikittelyllä, kun ensin J on se, joka tietää asioista, sitten kun K:n muistot on palautettu, hän on taas opettaja ja J oppilas, mutta toisaalta on tapahtunut muutoksia, joista K ei vielä tiedä ja J tietää... Näillä kahdella kestää aikansa löytää oikea rytminsä uudelleen ja sillä välin Jones ja Smith tekevät erinomaiset roolisuoritukset hahmojen hapuillessa keskenään.

MIB II on poikkeuksellinen jatko-osa sikäli, että se on fiilikseltään niin samanlainen kuin ensimmäinenkin elokuva. Se, että mukana on pitkälti samat tekijät, on varmasti vaikuttanut asiaan, mutta heillä on myös ollut älliä olla yrittämättä keksiä pyörää uudelleen tässä välissä. DVD:n lisämateriaalit ovat kiinnostavia ja niitä on ihan mukavasti, joten kokonaisuus on oikein viihdyttävä.

IMDb:ssä

Wikipediassa

Traileri