Ninja Scroll on vuonna 1993 valmistunut anime-elokuva, joka kertoo päämääräättä vaeltelevan Jubein seikkailuista. Elokuva sai varsin paljon suosiota niin idässä kuin lännessäkin ja siitä tehtiin myös tv-sarja. Tämä länsimainen sarjakuva-adaptio lähtee suurinpiirtein siitä mihin alkuperäinen elokuva jäi ja jättää tv-sarjan mitä ilmeisimmin huomiotta. Sarjakuvaa ei siis kannata lähteä lukemaan, jos ei ole nähnyt alkuperäistä elokuvaa... Egmontin julkaisemasta lehdestä löytyvät sarjan neljä ensimmäistä osaa.

Torresin Jubei pysyy varsin hyvin alkuperäisessä mallissaan. Tämän ensimmäisen lehden sisältö ei sinällään tuo vielä paljoakaan uutta tai kiinnostavaa mukaan niin hahmoon kuin juoneen, koska Torres käyttää häikäilemättä hyväkseen alkuperäisen elokuvan hahmoja ja miljöötä. Michael Chang Ting Yun kaunis piirrosjälki tosin on hyvinkin katsomisen arvoista ja actionista pitävälle riittää luettavaa. Silti olisin voinut toivoa, että näin sarjan alussa olisi ollut jotain kiinnostavampaakin sisältöä kuin vanhan lämmitystä. Pitänee jäädä vartomaan mikäli Egmont julkaisee sarjaa lisää ja katsoa paraneeko jälki.

J Torresin blogi

Sivuhuomio

Sinällään lehti oli kylläkin melkein pakko-ostos ihan nostalgia arvoltaan. :) Ninja Scroll kun oli yksi ensimmäisiä oikeasti länsimaissa kaupallistakin suosiota saanut anime-elokuva ja yksi ensimmäisiä sellaisia, joita allekirjoittanut sattui näkemään. :)