Shyamalanilla on tapana tehdä varsin erikoisia elokuvia ja tämä ei ole poikkeus. Olen halunnut katsoa elokuvan jo jonkin aikaa, vaikka sen saamat arvostelut voisivatkin olla parempiakin. En yleensä luota arvosteluihin kovinkaan paljon varsinkin silloin, kun kyse on vähänkin erikoisemmasta tarinasta, koska kokemukseni on, että jos arvostelija ei ymmärrä elokuvaa, arvostelu on huono. Mutta asiaan.

Unbreakable kertoo miehestä, joka ihmeen kaupalla selviää täysin vahingoittumattomana junaonnettomuudesta, joka vie kaikkien muiden hengen. Onnettomuuden jälkeen häneen ottaa yhteyttä mies, joka sairastaa geneettistä sairausta, jonka takia hänen luunsa murtuvat hyvin helposti. Miehellä on teoria, joka on saanut syntynsä sarjakuvista: että on olemassa ihmisiä, jotka eivät sairastu tai satuta itseään, ja heidän tehtävänsä on suojella meitä muita.

Elokuva on rauhallinen ja mietiskelevä, juuri sellainen, joka sopii hyvin kiireisen päivän päälle rauhoittumiseen. Shyamalanilla on hyviä ideoita ja vaikka toistaiseksi ne eivät aina ihan toimi ja hänen pitää vielä kehittyä tarinankertojana, uskon että ajan kanssa hänestä tulee todella kiinnostava ohjaaja/kirjoittaja. Bruce Willisistä taas näyttää kehittyvän samanlainen näyttelijä kuin Sean Connerysta: mitä vanhemmaksi he käyvät, sitä enemmän heistä pidän. :)

Leffasta netissä


Ajatuksia

Yksi syy miksi pidän elokuvasta johtuu sarjakuvista. Kuten ehkä arvosteluistani on käynyt ilmi, pidän sarjakuvista aikalailla. :) Elokuvassa esiintyy sarjakuvataiteeseen erikoistunut taidegalleria, joka olisi aivan varmasti sellainen paikka, jossa mieluusti kävisin. Sekä sarjakuvaklassikoiden että nykyartistien joukosta löytyy todella taitavia taiteilijoita, joiden käden jälkeä ei voi kuin ihailla.