Yhteen osaan jäänyt Image Comicsin julkaisema Tech Jacket kertoo nuoresta Zach Thomsonista, joka sattumalta saa käsiinsä avaruusolioiden tekemän Tech Jacketin, haarniskan, joka antaa hänelle vaikka mitä voimia, ja sekaantuu siten avaruudessa käytävään sotaan.

Tech Jacketin perusidea on aikalailla tuttu kenelle tahansa, joka on lukenut vähän enemmän mangaa tai katsonut animea. Mecha-sarjoista tuttu idea nuorukaisesta, joka saa käsiinsä voimia, joita hänen ei pitäisi osata hallita ja osoittautuukin sitten maailman pelastajaksi, on melko hyvin kaluttu käsite. Kirkmanilla ei ole paljoakaan uutta lisättävää, mutta eipä hänen versionsa missään nimessä huonoin ole liioin. Eniten sarja kärsii tiivistyksestä: yhteen kirjaan on ahdettu tarinaa ainakin kymmenen kirjan edestä.

E J Sun taide toimii hyvin tässä yhteydessä, sillä vaikka sen pohja on selvästi länsimaissa, mukana on juuri sopivasti mangaviitteitä, kun ottaa huomioon tarinan mangamaisuuden. Vaikka Sun kynänjälki ei olekaan mieleenpainuvan mahtavaa, ei se myöskään ole mitenkään huonoa. Taiteen ja tarinan tyyli kohtaavat hyvin ja lopputulos on toimiva.

Kirkmanin sivut

E J Su Wikipediassa