Camilla Morton on tyylimaailman ammattilainen, joka on kirjoittanut muodista monille lehdille. Tässä teoksessa hän antaa käytännön neuvoja elämään muille nuorille naisille. Täytyy sanoa, että olen kahden vaiheilla kirjan suhteen. Toisaalta osa sen neuvoista on allekirjoittaneelle täysin turhia, koska en vain ole samanlainen nainen kuin kirjoittaja. En voisi vähempää välittää miten korkeissa koroissa kävellään, koska se vain ei ole minun tyylini, ja ottaa vain pattiin, kun kirjassa oletetaan, että nainen ei ole nainen, ellei pukeudu ja käyttäydy juuri tällä tavalla.

Toisaalta monet kirjan neuvoista ovat hyvinkin käytännöllisiä ja varmasti hyödyllisiä monelle enemmän tai vähemmän uusavuttomalle muotikuningattarelle, kun hän astuu suureen maailmaan. Ok, itse opin lähestulkoon kaikki kirjassa esitellyt asiat kotoa, niin kuin pitäisikin, mutta tiedostan, että moni nuori lähtee nykyään maailmalle täysin valmistautumattomana niihin pieniin ja suuriin arkielämän ongelmiin, joita heillä tulee olemaan edessä.

Nappasin kirjan käteen, koska oletin pääseväni hihittelemään stereotyyppiselle naiskuvalle, joka ei sovi omaan ajatusmaailmaani ollenkaan. Ja pääsinhän minä. Mutta toisaalta on pakko myöntää, että moni nuori nainen (kirjasta olisi hyötyä myös monelle nuorelle miehelle, mutta pinkki kansi ja nimi tuskin ovat heille kovin kutsuvia...) voisi hyötyä kirjan lukemisesta. Ohjeet rahan käyttöön ja pankkiasioiden hoitamiseen, kodinhoitoon ja työssä käyttäytymiseen ovat osuvia ja monelle oikeasti tarpeeseen. Joten pakko myöntää, että kohdeyleisölleen kirja on oikeasti tarpeeseen ja ihan hyvin ja hauskasti kirjoitettu. Vaikka minua ottaakin päähän se, että kirjoittaja ei ollenkaan ota huomioon, että nainen voi olla nainen ilman monen sentin korkoja, merkkilaukkuja ja viimeisen päälle tehtyä meikkejäkin.