Seitsemän kautta pitkä ST:DS9 pyörähti jälleen uusintakierrokselle MTV3 Scifillä ja kun en ole koskaan kyseistä sarjaa nähnyt kokonaan, päätin korjata kyseisen aukon sivistyksessäni.

Deep Space Nine on tavallaan Star Trek meets Babylon 5, sillä sen sijaan, että hypittäisiin ympäriinsä aluksessa, sarjan tapahtumat sijoittuvat avaruusasemalle. Kyseinen asema puolestaan on aivan Federaation raja-alueella ja kehittämisen tarpeessa. Niinpä aikaisempien Trek-sarjojen siloiteltu ja toimiva maailma antaa sijaa paikalle, jossa laitteet rikkoutuvat ja ihmisille tulee kränää keskenään.

DS9:n tuottajat olivat B5:n luojan mukaan tietoisia B5:sta ja sarjat julkaistiin samaan aikaan, joten ne kilpailivat aikoinaan varsin rankastikin katsojista. Näin muutaman ekan jakson nähtyäni (ja muistellen muita näkemiäni hajajaksoja) sanoisin, että pidän B5:sta enemmän, mutta DS9:kin on kiinnostava ja uudenlaista Trekkiä. Silti, toisin kuin B5, tulen tuskin koskaan katsomaan DS9:iä uudelleen tämän kierroksen jälkeen.

Nyt kun Scifi lähettäisi viimein myös ST:TNG:n...

IMDb:ssä

Suomenkielisessä Wikipediassa

Englanninkielisessä Wikipediassa