Ensimmäinen Sin City -elokuva jätti allekirjoittaneen aikoinaan varsin sanattomaksi. :) Uudessa versiossa jatketaan hyvin samalla linjalla kuin ensimmäisessäkin. Tämä tarkoittaa mm. sitä, että sarjakuvasta tuttu aikajanalla hyppiminen jatkuu, minkä lisäksi väkivaltaa riittää. Ensimmäisessä elokuvassa käyttöön otettu mustavalkoinen tietokonemaailma tekee paluun, mutta tällä kertaa 3D-lisällä. Kokonaisuus on yhtä hienon näköinen kuin ensimmäinen elokuva, mutta ei enää sisällä sen yllätyselementtiä.

Jatko-osaksi A Dame to Kill For on erinnomainen, sillä se on vähintäänkin yhtä hyvä kuin ensimmäinen osa, jos pitää tällaisista elokuvista. Mustavalkoinen pseudomaailma mahdollistaa sen, että muulla tavoin kuvattuna liiallista väkivaltaa sietää paremmin, koska kaikki tuntuu hieman oudolta ja epätodelliselta. Itse olen lukenut joitakin arvosteluja, joissa tätä osaa elokuvasta moititaan, mutta omasta mielestäni se kuuluu asiaan, koska myös sarjakuvat ovat aina olleet hyvin väkivaltaisia. Se ikään kuin kuuluu asiaan tässä yhteydessä.

Kuten ensimmäinenkin osa, myös toinen osa on antologia enemmän tai vähemmän toisiinsa nivottuvia tarinoita. Tämä tekee seuraamisesta jonkin verran haastavaa, mutta muuta ongelmaa se ei teetä. Rakenne tarkoittaa myös sitä, että samaan elokuvaan on saatu jälleen mahtava kasa erinomaisia näyttelijöitä esittämään sekä edellisestä osasta tuttuja hahmoja että uusia tuttavuuksia. Sarjakuvafanitkin huomioidaan sillä, että seassa on mukana myös aivan uutta materiaalia, joten kaikki saavat jotain ennen näkemätöntä osakseen.

Niin palaavat kuin uudetkin näyttelijät tekevät elokuvassa erinomaisia suorituksia. Musiikki ja ohjaus toimivat, kuten myös erikoisefektit. Kokonaisuus on siis genren ja sarjakuvien ystäville varmasti mieleen, vaikka se saattaakin mennä muilta sitten ohi. Mutta mikäs siinä, kun eihän kaikkien tarvitse pitää kaikesta. ;)

IMDb:ssä

Wikipedia

Viralliset sivut

Traileri