Näin joululoman alettua olen alkanut purkamaan nauhoitettujen, mutta toistaiseksi katsomista odottavien ohjelmien sumaa. Ekana kasetilta pulpahti toissa viikkoinen dokumentti ADHD:sta. Asia kiinnostaa, koska sisarellani on ADD eli samat keskittymisongelmat kuin ADHD:ssa, mutta ilman ylivilkkautta.

Dokumentti oli kiinnostava, vaikka se ei juurikaan panostanut ADHD:sta tiedottamiseen vaan sen sijaan paino oli ADHD-lapsien kanssa toimeen tuleminen. Käytännössä dokumentissa seurattiin kahta perhettä, joista toisessa oli yksi ADHD-lapsi ja toisessa sekä kaksi lasta että heidän yksinhuoltajaäitinsä kärsivät ongelmasta. Sinällään kyllä informatiivista, mutta varsinkin suomenkielisen nimen perusteella olisin odottanut enemmän puhdasta tietoa siitä mitä ADHD on, mistä se johtuu, miten sitä voidaan hoitaa...

YLE

ADHD-liitto

Ajatuksia

Päällimmäisin ajatus oli, että voi lapsi- ja vanhempiraukat. Sillä vaikka ADHD:n yhteydessä aina puhutaan siitä kuinka vaikeaa ADHD-lapsen kasvattaminen on, en usko, että lapsikaan voi olla täysin tyytyväinen siihen, ettei pysty keskittymään mihinkään. Varsinkin kun nykymaailmassa keskittymiskyky on varsin tärkeää jo nuoresta iästä alkaen.