Akira Kurosawan samurai-elokuvaan Yojimbo perustuva 25-osainen animesarja siirtää tarinan pieneen kaupunkiin saapuvasta vaeltajasta, joka jää kiinni kaupungin hallinnasta tappelevien rikollisten väliin, nykyaikaan ja lisää hieman juonikuvioon, jotta tarina jaksaa kantaa koko sarjan läpi. Täytyy myöntää, että olin itse kiinnostuneempi tästä uudesta, päähenkilön George Kodaman menneisyyteen liittyvästä juonesta kuin rikollisten välisistä kahnauksista.

Juoni lähtee rullaamaan ihan mukavasti kunnes se sarjan välimaastossa jää hetkeksi tauolle ja sen sijaan seuraa joukko ihan mukiin meneviä, mutta turhia pieniä seikkailuja, jotka eivät oikeastaan edistä kumpaakaan sarjan pääjuonista mihinkään. Tämä keskivälin notkahdus sai melkein jättämään sarjan kesken, kun kyseiset osat eivät oikein jaksaneet kiinnostaa.

Ylipäätään sarja on korkeintaan keskitasoa. Musiikki ja ääninäyttely ovat hyviä, mutta animaatio on parhaimmillaankin joko laiskaa tai säästelevää, ja sarjan sivuhahmot eivät jaksa kiinnostaa. Keskihahmo ja hänen mysteerinen menneisyytensä kannattelee koko sarjaa, mutta niistä ei riitä purtavaa aivan 25 jaksoon, joten lopputulos on tarinallisesti väljä. Jännitystä on vaikea pitää yllä tällaisessa tilanteessa, mikä aiheuttaa sitten kiinnostuksen notkahtamisen kesken kaiken.

Lopputulos: ihan katsottava, mutta ei mitään sellaista, joka jäisi päähän pitemmäksi aikaa.

Wikipediassa

Anime News Networkillä

AnimeNfossa