Discovery World -kanavan 6-osainen dokumenttisarja kertoo New Yorkilaisen Big Apple Circus -sirkuksen päivittäisestä elämästä. Moni on lapsena halunnut karata sirkuksen matkaan, mutta tämä dokumenttisarja näyttää millaista sirkuselämä oikeasti on. Mukaan mahtuu niin naurua kuin kyyneleitäkin ja kokonaisuus on melkoisen valaiseva.

Dokumentti koostuu haastatteluista ja paikan päällä kuvatuista osioista. Juontoa tai varsinaista tarinaa ei ole, muuten kuin mitä nyt tavallisen elämän draamat luovat tarinoita omasta takaa. Aika ajoin dokumentti keskittyy sen hetken kiinnostavampiin tapahtumiin (kuten pommiuhan takia vankilaan päätyneen työmiehen tapaus tai jonglööraavien kaksospoikien välinen draama, kun toinen haluaa opiskella lääketiedettä ja toinen jatkaa sirkuselämää...), mutta pääosin dokumentti hyppii vähän sinne ja tänne pysyäkseen kiinnostavissa asioissa.

Lopputulos ei ole niinkään informatiivinen kuin tunteilla ladattu. Opimme oikeastaan vain vähäsen sirkuksen todellisesta toiminnasta ja kyseisen sirkuksen historiasta, mutta sen sijaan paljonkin sirkuslaisten elämästä ja tunteista.

Ohjelmasta

Big Apple Circus