Tulipa tuossa yhtenä iltana hinku katsoa tämä Disney piirretty uudemman kerran. :)

Robert Luis Stevensonin klassikko-romaaniin Aarresaari perustuva ja tulevaisuuden avaruusmaailmaan sijoittuva tarina kertoo nuoresta Jim Hawkinsista, joka koettaa löytää paikkaansa maailmassa. Saatuaan kuolevalta merirosvolta aarrekartan hän lähtee äitinsä vastustuksesta huolimatta tiedemiesystävänsä kanssa etsimään mystistä Aarreplaneettaa, jonne on kätketty "tuhansien maailmojen aarteet".

Disneyn elokuva on hyvin tehty ja aivan ihanasti piirretty. Purjelaivoja muistuttavat avaruuslaivat, mielikuvituksekkaat avaruusoliot ja lämpimät värit tekevät elokuvasta kaunista katsottavaa. Saman aikaisesti on kuitenkin pakko myöntää, että vaikka tarinan juonikin etenee kyllä hyvin, siihen tehdyt muutokset olivat minulle aikamoinen pettymys, kun näin elokuvan ensimmäisen kerran.

Aarresaari kun sattuu olemaan yksi lapsuuteni lempikirjoja, jonka olen lukenut useammin kuin jaksan muistaa. Jim Hawkinsin kasvutarina oli aina tärkeä osa kirjaa ja minua hämäsivät suunnattomasti Disneyn tekemät muutokset siihen. Jimin isän lähtö on selkeästi kirjoitettu ihan sitä varten, että Long John Silverin hahmo voitaisiin "pelastaa". Se, että Jimistä tulee angstinen teini, tuntui vielä oudommalta.

Silti, nyt kun elokuvaa katsoo, on pakko myöntää, että se toimii ja on varmasti paremmin lapsille sopiva tässä muodossa. Tarina etenee hyvin ja sisältää ihan mukavan tasapainon seikkailun ja tunteiden välillä.

IMDb:ssa

Wikipediassa

Toinen arvostelu Film-o-holicilla

Stevensonista Wikipediassa