Aina joskus sattuu onnellisia sattumia. Tämän mangan päätyminen käsiini oli juuri sellainen: viimeksi Fantsussa käydessäni kassalla kävi ilmi, että kaipasin enää 5 €:n lisäostosta saadakseni paljousalennuksen (don't ask). Niinpä piti sitten kiireesti kipittää takaisin hyllyille nappaamaan käteen vielä yksi kirja. Olin tätä teosta hieman vilkaissut ja se vaikutti kiinnostavalta, joten arpaonni lankesi tälle. Ja hyvä niin.

Tarina kertoo joukosta japanilaisessa buddhalaisessa yliopistossa opiskelevia nuoria, joiden taidot ovat melkolailla toivottomia ainakin työmarkkinoiden kannalta. Heille valkenee kuitenkin, että heidän kykynsä ovat omiaan löytämään kuolleita, joiden sielu ei saa lepoa ja auttamaan heidät sinne, minne heidän on mentävä. Kun kuolleet sitten vielä pystyvät karman avulla tai muuten maksamaankin palveluksesta, business idea ja Kurosagi Corpse Delivery Service on syntynyt. Sekaan mahtuu Karatsu, joka kuulee kuolleiden äänet, Yata, joka välittää avaruusolioiden (?) enemmän tai vähemmän avuliaita viestejä käsinuken kautta, Makino, joka on opiskellut balsamointia länsimaissa, Numata, joka löytää ruumiit dowsing-tekniikalla sekä Sasaki, idean äiti ja koko homman "business manager".

Ensimmäiseen kirjaan mahtuu neljä tarinaa, joiden punainen lanka on lähinnä hahmojen ja heidän kykyjensä esittelyä. Sekaan on kyllä myös heitetty vinkkejä tulevasta syvemmästä juonesta, joka liikkuu lähinnä Karatsun ja hänen voimiensa ympärillä, mutta tässä kirjassa asiaan ei vielä paneuduta. Sen sijaan Kurosagin joukko sekaantuu pariinkin sarjamurhaajaan ja selvittelee eri vainajien viestejä.

Tarinan asetelma on kiinnostava, mutta hahmot ovat ainakin toistaiseksi sen eteenpäin vievä voima. Jokainen on oma persoonansa ja ainakin itse olen kovin utelias siitä, miten he ovat päätyneet varsin epätavallisiin elämänvalintoihinsa. Sanoisin, että on melko varma veto olettaa, että sarjaa tulee ostettua enemmänkin jatkossa.

Wikipediassa

Julkaisijan sivuilla