Rai Grottpojken eli Luolapoika Rai on varmasti monen suomalaisen ensimmäisiä kosketuksia animeen. Ruotsiksi dubatut vuokra- ja myyntikasetit ovat nykyään keräilyharvinaisuuksia, mutta jos tulee toimeen ilman suomenkielisiä tekstejä, voi tehdä kuten minä ja tilata DVD:t SF Bokhandelnista. :)

Tarina sijoittuu jonkinlaiseen vaihtoehtoiseen maailmaan, jossa dinosaurukset ja muut hirviöt elävät rinta rinnan kiviaikaisten ihmisten kanssa. Rai on valkoihoinen, jota hänen ympärillään olevat pitävät pahuuden merkkinä. Siksi hänet uhrataan Girano-hirviölle lapsena, mutta poikasensa menettänyt apina pelastaa hänet. Myöhemmin hän lyöttäytyy yhteen Ran-nimisen tytön kanssa ja lähtee etsimään äitiään.

Tarinan juoni vuotaa kuin seula. :) Missään välissä ei selitetä miten Rai oppii puhumaan, miten hän voi rakastaa äitiä, jota hän ei ole koskaan nähnyt niin paljon, että lähtee etsimään tätä maan ääriin, tai monia muitakaan 'pikku' juttuja. Niillä ei oikeastaan ole väliä, sillä sarjan tarkoitus on vain kertoa seikkailuja nuorelle väelle. Siinä se onnistuukin hyvin ja mukaan mahtuu joitakin ihan hyviä opetuksiakin. Jos katsoisin sarjaa nyt ekan kerran, en siitä luultavasti paljoa välittäisi, mutta nostalgian antamat ruusulasit auttavat paljon. :)

Sarjasta ANN:llä