Teräsmies ei ole koskaan ollut suosikkini supersankareista. Ylivoimainen ja putipuhdas ritari ei vain ole kovin kiinnostava dramaattisena hahmona. Odotin kuitenkin innolla tätä uutta elokuvaa, koska vaikutti siltä, että tällä kertaa pääsisimme näkemään kiinnostavamman version tutusta hahmosta. Ja pitihän tämä paikkansakin. Valitettavasti elokuva kärsii samasta ongelmasta kuin mistä valitin aikoinaan Michael Bayn Transformers-elokuvan yhteydessä: potentiaalinen hahmokehitys ja henkilödraama hukkuvat toiminnan ja taistelun tiimellykseen.

Toki elokuva oli hienon näköinen, siitä ei pääse yli eikä ympäri. Vaikka katsoinkin "pelkän" 2D-version, erikoistehosteet ja vieraat planeetat näyttivät mahtavilta. Valitettavasti kaikki tämä ei riitä kantamaan elokuvaa, kun katsojalle ei anneta aikaa hengittää. Jatkuva toiminta ja taistelu käy jo puolessa välissä elokuvaa melkoisen puuduttavaksi.

On mahdollista, että antaisin elokuvalle enemmän anteeksi, jos en olisi juuri hiljattain lukenut J. Michael Straczynskin versiota samasta ajatuksessa. Toki Superman Earth One sisältää myös toimintaa ja taistelua, mutta vain pakollisen minimin. Suurin osa ajasta käytetään aivan muuhun. Tämä oli se elokuva, jota toivoin trailerien perusteella meneväni katsomaan, joten ymmärrettävästi melkein pelkästä toiminnasta ja räiskeestä rakennettu tarina ei oikein napannut. Onhan puhdas toiminta toimintanakin joskus ihan hauskaa, mutta silloin elokuvaa ei pitäisi trailereissa mainostaa minään muuna. Esim. Green Lantern -elokuvan markkinointitiimi hoiti tämän asian huomattavasti paremmin. Trailerit tarjosivat kesätoimintaa ja muu draama tuli sitten siinä sivussa bonuksena.

IMDb:ssä

Wikipediassa

Viralliset sivut

Arvostelu Leffatykki.com