Peter S. Beaglen Last Unicorn on iästään huolimatta yhä yksi parhaimmista moderneista fantasiasaduista, jonka tunnen. Joten tietenkin kun huomasin, että tarina on nyt romaanin ja animaatioelokuvan lisäksi saatavana sarjakuvana, olin innokkaana lukemassa tuttua tarinaa uudessa formaatissa.

Romaani on yhä suosikkini ihan siksi, että kirjoitettuun muotoon vain mahtuu niin paljon enemmän yksityiskohtia. Toki sekä elokuva että sarjakuva sisältävät tarinan tärkeimmät pääpiirteet, mutta rajoitettuun tilaan ei mahdu yhtä paljon asiaa kuin kirjaan. Toisaalta on pakko myöntää, että Renae de Lizin kaunista kauniimpi taide on erinomainen tapa lukea tämä sadunomainen fantasia lajikumppaneitaan etsivästä yksisarvisesta. Peter Gillis on tehnyt erinomaista työtä muuntaessaan tarinan sarjakuvamuotoon ja minua nyt ei ainakaan ole koskaan haitannut saman tarinan lukeminen uudelleen samassa tai uudessa muodossa. :)

IDW Publishing -kustantamon kovakantinen julkaisu on laadultaan erinomainen ja sisältää varsinaisen sarjakuvan lisäksi Beaglen esipuheen sekä hänen ja Gillisin pitkät haastattelut, joten kokonaisuus on vallan erinomainen lukupaketti tämän klassikon ystäville.