Kuten edellisessä merkinnässä tuli mainittua, pidän kovasti näyttelijästä Jeff Goldblum, joten kun huomasin, että telkkarista tulee hänen tähdittämänsä tv-sarja, olin innoissani pelkästään sen takia. Mutta itse asiassa sarjassa on muutakin innostavaa.

Sarjan pää- ja nimihenkilö on poliisin etsivä Michael Raines. Raines on erinnomainen etsivä, mutta kaikki ovat yhtä mieltä siitä, että hän on outo. Kukaan tosin ei tiedä kuinka oikeassa he ovatkaan! Rainesin työtapoihin on aina kuulunut "keskustella" tutkimiensa rikosten uhrien kanssa juttua selvittäessään. Kun hänen partnerinsa kuolee rikollisen luotiin, tilanne muuttuu. Raines alkaa nähdä uhrit, joita hän on ennen kuvitellut.

Toisin kuin tällä hetkellä muodissa olevat kummitus- ja yliluonnollisia juttuja sisältävät sarjat, Raines ei näe rikollisten sieluja, vaan kaikki on hänen omassa mielessään. Hänen kuvittelemansa uhrit eivät tiedä muuta kuin sen, minkä Raines tietää, ja heidän käytöksensä ja olemuksensa muuttuu sitä mukaa, kun Raines tutustuu heihin paremmin tutkimuksen edetessä. Mukaan mahtuu siis paljonkin kiinnostavia roolisuorituksia näiltä sivuhahmoilta. Lisäksi Rainesillä itsellään on tekemistä "ongelmansa" peittelemisessä. Hän kun itsekin sanoo olevansa hullu, mutta ei erityisemmin halua parantuakaan.

Jeff Goldblum on mainio sarkastisen Rainesin hahmona ja sarja on sekä idealtaan että toteutukseltaan vallan mainio.

Viralliset sivut

IMDb:ssä

Wikipediassa

Telkku.comilla