Suurin osa aikaisemmin lukemistani elämänkerroista on käsitellyt ensinnäkin edesmennyttä henkilö ja toisekseen sellaista, jonka elämä on käsittänyt poikkeuksellisen paljon merkittäviä, historiallisia hetkiä. Niihin verrattuna Harry Potter -sarjan kirjoittajan Joanne Rowlingin elämänkerta tuntuu varsin kevyeltä luettavalta, koska hän on vielä nuori ja ennen Harrya hänen elämänsä on ollut melko tavallinen.

Toki siihen mahtuu tragediansa, kuten Rowlingin äidin kuolema, ja draamansa, kuten hänen myrskyisä avioliittonsa ja vaikea vaihe hädin tuskin toimeen tulevana yksinhuoltajaäitinä, mutta jos hän ei olisi sattunut erään junamatkan aikana keksimään poikavelhoa, jonka otsassa on salaman muotoinen arpi, ei hänen elämänsä sinällään olisi sen ihmeellisempi kuin monen muunkaan. Rowling kiinnostaa osaltaan siksi, että hän on julkisuuden henkilö, ja osaltaan siksi, että hänen elämänsä on ollut Harryyn asti varsin tavallinen, missä on oma viehätyksensä.

Tässä välissä täytyy myöntää, että vaikka HP:stä pidänkin, niin kovasti olen jäänyt ihmettelemään sarjan lopulta saamaa kohun määrää, sillä niin moni muukin sarja olisi mielestäni vähintäänkin yhtä hyvä, jollei peräti parempi, oli kyse sitten ihan fantasiasta sellaisenaan tai nuorille lukijoille tarkoitetusta fantasiasta. Jotenkin juuri tämä sarja osui oikeaan väliin ja päätyi maailmankuuluksi ja toki sekin sen ansaitsee. Mutta silti itse koin sarjan kivana, mutten minään erikoisena. Itse asiassa syy oman kiinnostumisen jatkumiseen sarjan suhteen ei ole niinkään alkuperäinen sarja kuin lukemattomat siihen perustuvat fanfictionit, joiden kimppuun tuppaan ajautumaan takaisin tasaisin väliajoin. :)