John Constantine, brittiläinen okkulttietsivä, nähtiin ensimmäisen kerran Swamp Thing lehden sivuilla, mutta mitä hän mahtoi puuhata silloin kun hän ei ollut kiusaamassa vihreää kasvista? :)

Original Sins kerää kasaan ensimmäiset itsenäiset tarinat John Constantinesta, joissa pääsemme näkemään vähän enemmän siitä minkälainen mies hän mahtaa olla. Kaikkia salaisuuksia tosin ei vielä paljasteta, vaan sen sijaan on selvää, että tällä miehellä on menneisyyttä vaikka muille jakaa.

Jamie Delanon löyhästi yhteen sidotut kauhutarinat luovat kuvaa miehestä, joka on kylmä ja kyyninen lähinnä siksi, että muutoin hän olisi jo aikaa sitten menettänyt järkensä. Constantine on aina ollut yksi mehevimpiä antisankareita juuri siksi, että hän on kylmäverinen paskiainen, joka oikeasti välittää.

John Ridgwayn ja Alfredo Alcacan taide toimii hyvin näiden kylmien ja kovien tarinoiden kerrontaan. Omalla tavallaan 1980-luvun painotekniikkojen rajoittama tyyli sopiikin paremmin näille tarinoille, sillä nykypäivän artistien käsissä jälki saattaisi olla liiankin hienoa Constantinen tapaiselle duunarille.

John Constantine Wikipediassa

Original Sins Vertigon sivuilla