Aina joskus innostun katsomaan sarjoja, jotka tarkalleen ottaen on tarkoitettu ikäistäni nuoremmille. Kuten blogin animaatio-tagi voi todistaa... Subin jostain ihmesyystä myöhäisillassa esittämä ja jo loppunut (digiboksi...) Luonnoton historia kuuluu tähän sarjaan. Sarja kertoo Henry Griffinistä, antropologiparin teini-ikäisestä pojasta, joka koko ikänsä seurannut vanhempiaan tutkimusmatkalta toiselle. Lopputulos on nuori mies, joka osaa kyllä kaikennäköistä, mutta jolla ei ole harmainta aavistustakaan siitä miten elää tavallisessa high schoolissa. Joten tietenkin juuri sellaiseen vanhemmat päättävät pojan lähettää, kun tämä ei ihan pysy kurissa ja ojennuksessa.

Toki pelkästään Henryn sopeutumisesta olisi saatu melko kiinnostavaa draamaa aikaiseksi, joka olisi varmasti puhutellut monia itsensä ulkopuoliseksi tuntevia nuoria. Sarja on kuitenkin tarkoitettu kevyeksi, humoristiseksi seikkailuksi, joten näitä teemoja kosketellaan vain vähän. Sen sijaan Henry, tämän serkku Jasper ja hänen ystävänsä/kilpailijansa Maggie päätyvät käyttämään eliittilukion vaatimia älynystyröitään erinäköisten mysteerien ratkaisemiseen. Paikoitellen (lue: aika usein...) tiede jää tarinankerronnan jalkoihin, mutta huumori toimii. Tiedettä saan ihan tarpeeksi dokumenteista ja kirjoista, tämä on puhtaasti aivot narikkaan -viihdettä. :)

Sarja toimii pääosin siksi, että kolme pääosan esittäjää sopivat hyvin yhteen. Käsikirjoittajien juonet voivat olla vähän niin ja näin, mutta hauskat sanaleikit heillä ovat hallussaan ja Henryn tietämättömyydet monilla kaupunkielämän alueilla lisäävät viatonta tilannehuumoria, jossa suurimman osan aikaa nauramme Henryn kanssa, eikä hänelle. Eli juuri sellaista huumoria, joka viehättää allekirjoittanutta. Tällaiset sarjat ovat syy siihen, että kahlaan viikottain tv-lehden läpi hienolla kammalla ja kiroilen sittenkin, kun jokin epämääräinen, mutta hieno juttu ehtii silti mennä ohi. Tämä sarja ei todennäköisesti kiinnosta kovin montaa muuta, mutta itse pidin siitä.

Sarjan esittely suomeksi TV-sarjat.info -sivustolla

IMDb:ssä

Wikipediassa